Przy pierwszym logowaniu do Facebooka z urządzenia z systemem Android lub iPhone'a zostaniesz poproszony o skonfigurowanie logowania za pomocą zdjęcia profilowego (wcześniej znanego jako logowanie jednym dotknięciem). Aby skonfigurować go ponownie, spróbuj wykonać te czynności.
Ustawienia logowania do głównego zdjęcia profilowego
Z przeglądarki internetowej zaloguj się do Facebooka.
Wybierz strzałkę menu znajdującą się w prawym górnym rogu, a następnie wybierz „ Ustawienia ”.
Wybierz „ Bezpieczeństwo ” w lewym okienku.
Wybierz łącze „ Edytuj ” w obszarze „ Logowanie za pomocą zdjęcia profilowego ”.
Wybierz opcję „ Wyłącz logowanie za pomocą zdjęcia profilowego ” lub „ Włącz logowanie za pomocą zdjęcia profilowego ” zgodnie z potrzebami.
Włącz logowanie ze zdjęciem profilowym na urządzeniu
Wykonaj jedną z poniższych czynności w zależności od tego, czy masz iPhone'a czy Androida:
- Android – Przejdź do „ Ustawienia ” > „ Aplikacje ” > „ Facebook ” > „ Pamięć ” > „ Wyczyść dane ”.
- iPhone – przejdź do „ Ustawienia ”>„ Pamięć i wykorzystanie usługi iCloud ”>„ Zarządzaj pamięcią ”>„ Facebook ”>„ Usuń aplikację ”. Po usunięciu aplikacji otwórz aplikację App Store i ponownie zainstaluj Facebook
Otwórz aplikację Facebook i wprowadź swoje dane logowania.
Po zalogowaniu zostaniesz poproszony o włączenie logowania za pomocą zdjęcia profilowego.