Funkcja automatycznej blokady ekranu jest świetna – po okresie bezczynności automatycznie wyłącza ekran, oszczędzając baterię, a także uniemożliwiając innym osobom dostęp do niego (pod warunkiem, że używasz środków bezpieczeństwa, takich jak kod PIN lub rozpoznawanie twarzy).
Teraz, w zależności od tego, jak korzystasz z telefonu, możesz chcieć, aby wyłączał się niesamowicie szybko lub dopiero po kilku minutach. Na szczęście możesz łatwo dostosować ten okres czasu - lub możesz całkowicie wyłączyć tę funkcję, chociaż nie zalecamy tego.
Aby zmienić czas automatycznego blokowania, najpierw otwórz aplikację Ustawienia. Stuknij opcję Wyświetl i przewiń trochę w dół – zobaczysz opcję Wygaszanie ekranu – a pod spodem zobaczysz bieżące ustawienie.

Opcja limitu czasu ekranu
Dotknij go, a zostaniesz poproszony o wybranie opcji z zakresu od 15 sekund do 10 minut. Wybierz ten, który chcesz, a zostanie natychmiast zastosowany.
Wskazówka: jeśli chcesz, aby ekran był stale włączony, możesz to zrobić – po prostu wróć do menu głównego, dotknij opcji Zablokuj ekran, a następnie aktywuj opcję Zawsze włączony – telefon nadal będzie blokowany, ale w stanie stale widzieć powiadomienia i zegar.