LinkedIn ułatwił życie tym, którzy chcą zmienić pracę lub rozpocząć nową, poznawać ludzi z całego świata i łączyć się z nimi w celu uzyskania odpowiednich możliwości. To połączenie pozwala nam zbadać życie zawodowe drugiej strony, a także sprawdzić, czy w określonym miejscu, które pasuje do Twojego profilu, istnieje zapotrzebowanie na pracę.
Jednak zdarzają się sytuacje, w których nie chcesz, aby pokazywano ci jakieś osoby w pobliżu, czy to byłego szefa, byłych kolegów, czy byłego partnera. W takim przypadku możesz dowiedzieć się, jak blokować Linkedin bez przeglądania profilu tutaj.
Zanim zablokujesz kogoś bez klikania jego profilu, spójrz na Jak wyświetlić inne profile na Linkedin bez ich wiedzy?
Jak zablokować kogoś bez klikania jego profilu? (Android/iOS)
Krok 1: Stuknij ikonę profilu lub swoje zdjęcie na LinkedIn, aby przejść do strony profilu.
Krok 2: Stuknij ikonę Ustawienia. Wybierz zakładkę „Prywatność” u góry strony.
Krok 3: Wybierz tutaj „Opcje przeglądania profilu”.
Krok 4: Stuknij w „Tryb prywatny”, aby być anonimowym dla innych.
Krok 5: Teraz, jeśli odwiedzisz czyjś profil, nie zostanie on powiadomiony o Twojej wizycie z imieniem i nazwiskiem. Mówi raczej, że „ktoś anonimowy przeglądał Twój profil”.
Krok 6: Wybierz „Więcej” obok nazwiska osoby, którą chcesz zablokować.
![Jak zablokować kogoś na LinkedIn bez odwiedzania jego profilu? Jak zablokować kogoś na LinkedIn bez odwiedzania jego profilu?]()
Krok 7: Wybierz „Zgłoś lub zablokuj” na końcu. W następnym oknie pojawi się pytanie, czy chcesz zgłosić ten profil, czy to zdjęcie? Wybierz, co jest dla Ciebie odpowiednie, lub możesz wybrać Zablokuj u góry.
Po zakończeniu możesz ponownie wrócić, aby zaktualizować ustawienia z karty Prywatność w Ustawieniach.
Dzięki powyższym ustawieniom możesz zablokować kogoś bez patrzenia na jego profil lub ukrywania się przed nim.
Przeczytaj także : 6 niesamowitych wskazówek, jak poprawić swoją grę na LinkedIn
Jak zablokować kogoś na LinkedIn bez przeglądania profilu? (Sieć)
Krok 1: Zaloguj się do swojego profilu Linkedin.
Krok 2: Kliknij ikonę profilu od lewej i przejdź do strony swojego profilu.
Krok 3: Znajdź „Mnie” z górnego paska i rozłóż go.
Krok 4: Wybierz Ustawienia i Prywatność, a nowe dotknięcie otworzy się automatycznie.
Krok 5: Wybierz zakładkę Prywatność. Przewiń w dół i znajdź „Jak inni widzą Twoją aktywność na Linkedin”.
![Jak zablokować kogoś na LinkedIn bez odwiedzania jego profilu? Jak zablokować kogoś na LinkedIn bez odwiedzania jego profilu?]()
Krok 6: Kliknij „Zmień” tuż obok „Opcji przeglądania profilu”. Tutaj wybierz „Anonimowy członek Linkedin”.
Krok 7: Odwiedź profil, który chcesz zablokować, wybierz „Więcej” obok jego nazwy i wybierz „Zgłoś/Zablokuj”. I wybierz żądaną opcję.
Przeczytaj także: Jak wyłączyć powiadomienia aplikacji LinkedIn w systemie Windows 10?
Dlaczego blokować kogoś na Linkedin?
Chociaż wyjaśniliśmy Ci już, jak zablokować kogoś bez wchodzenia na jego profil, blokowanie wygląda na ekstremalny krok. Tak, w końcu cię odpręża i zabija wszystkie sposoby na kontaktowanie się ze sobą.
Jeśli jednak chcesz po prostu odciąć połączenie bez skrajności, możesz wykonać poniższe kroki. Stuknij w profil innej osoby, którą chcesz technicznie „zerwać” i wybierz „Więcej” obok jej imienia i nazwiska.
- Przestań obserwować połączenie : dotknij lub kliknij tutaj tag Przestań obserwować, aby przestać widzieć aktualizacje od tej osoby. W takim przypadku nie będziesz mógł zobaczyć jego postów i aktualizacji, ale on może.
- Usuń połączenie : po wybraniu tego gniazda jesteś całkowicie odłączony od siebie. Nikt z was nie widzi nawzajem swoich aktualizacji. Jeśli jednak chcesz połączyć się ponownie w przyszłości, wyślij prośbę o połączenie.
- Zgłoś/Zablokuj : Jak już wspomniano, możesz zablokować kogoś na Linkedin tutaj. Możesz także po prostu zgłosić dowolny problem, taki jak zdjęcie profilowe lub podanie dokładnego powodu w następnej sekcji.
Przeczytaj także: LinkedIn może teraz doradzić Twój następny ruch w karierze
ZABLOKOWANY!
Teraz, gdy wiesz, jak blokować Linkedin bez przeglądania profilu, zrób to, jeśli nie jest to wygodne. Możesz też zrezygnować z obserwowania lub usunąć połączenie. Cokolwiek wybierzesz, słuchamy Twoich kolejnych zapytań i recenzji. Publikuj je dalej w sekcji komentarzy poniżej.