
Korzystając z mediów społecznościowych, takich jak Twitter i Facebook , tak często zapominamy, że istnieje niewyraźna granica między prywatnością a sieciami społecznościowymi. Przy zastosowaniu odpowiedniego rodzaju ustawień prywatności oba mogą wzajemnie się wykluczać i nadal działać dla Ciebie. Twoje tweety mogą być ograniczone do 140 znaków, ale uwierz mi, mogą wiele o Tobie ujawnić.
Dla potencjalnego stalkera jest to charakterystyczna wskazówka do naruszenia prywatności. Ponadto, gdy piszesz na Twitterze, jestem pewien, że chciałbyś uniemożliwić niektórym osobom poznanie twojego miejsca pobytu.
Na szczęście Twitter ułatwia usuwanie wszystkich informacji o lokalizacji z obecnych i przeszłych tweetów. Oto jak to robisz:
Kliknij menu rozwijane obok ikony sylwetki swojego konta w prawym górnym rogu. Kliknij Ustawienia . Na stronie ustawień przewiń w dół do opcji, jak pokazano na poniższym ekranie.
![Cách dễ dàng xóa thông tin vị trí khỏi Twitter Cách dễ dàng xóa thông tin vị trí khỏi Twitter]()
Kliknięcie opcji Usuń wszystkie informacje o lokalizacji usuwa informacje o lokalizacji ze wszystkich poprzednich tweetów . Według Twittera może to potrwać do 30 minut.