Podłączanie iPhone'a do komputera to powszechna praktyka stosowana przez każdego użytkownika w celu synchronizacji danych osobistych, takich jak zdjęcia, filmy, kontakty itp. Za każdym razem, gdy podłączasz iPhone'a do komputera, być może zauważyłeś na iPhonie monit o Zaufaj podłączanemu urządzeniu . Jeśli komputer, do którego podłączasz iPhone'a, jest Twoim komputerem osobistym lub laptopem, nie ma nic złego w uczynieniu go urządzeniem zaufanym.
Jeśli jednak podłączasz iPhone'a do komputera znajomego lub komputera dostępnego publicznie, oznaczenie go jako zaufanego może być niebezpieczne, ponieważ gdy zaufasz komputerowi, nie tylko zsynchronizuje się on z Twoim iPhonem, ale może także uzyskać dostęp do zdjęć, filmów i zapisane w nim kontakty.
Ale co, jeśli niechcący lub przypadkowo dotkniesz przycisku Zaufaj w monicie podczas podłączania iPhone'a do komputera publicznego? Nie musisz się martwić, ponieważ ten artykuł pomoże Ci nie ufać komputerom, które wcześniej były podłączone do Twojego iPhone'a.
Należy pamiętać, że nie można odrzucić zaufania pojedynczego systemu, dlatego należy za jednym razem wyczyścić całą listę zaufanych komputerów.
Jak nie ufać komputerom, z którymi wcześniej łączył się Twój iPhone:
W tym artykule przedstawimy trzy metody, dzięki którym możesz zaufać systemowi, który przypadkowo oznaczyłeś jako zaufany.
Zresetuj ustawienia sieciowe na iPhonie
- Aby rozpocząć, dotknij ikony Ustawienia.
- W Ustawieniach wybierz opcję Ogólne.
3. Teraz dotknij opcji Resetuj.
4. W menu Resetuj dotknij Resetuj ustawienia sieciowe.
5. Musisz teraz wprowadzić hasło na swoim urządzeniu, aby zresetować ustawienia sieciowe.
6. Teraz dotknij „Resetuj ustawienia sieciowe” w monicie, aby potwierdzić.
![How To Untrust Computers Previously Connected to Your iPhone How To Untrust Computers Previously Connected to Your iPhone]()
Teraz, gdy zresetowałeś ustawienia sieciowe, spowoduje to również usunięcie wszystkich zapisanych haseł Wi-Fi na urządzeniu. Dlatego przy następnym połączeniu z siecią Wi-Fi konieczne będzie ponowne wprowadzenie hasła.
Zresetuj ustawienia lokalizacji i prywatności na iPhonie
Jeśli chcesz uniknąć kłopotów z ponownym wprowadzaniem hasła Wi-Fi, możesz skorzystać z tej metody, tj. Zresetowania ustawień lokalizacji i prywatności.
Pamiętaj, że zresetowanie ustawień lokalizacji i prywatności spowoduje zresetowanie wszystkich uprawnień, które wcześniej nadałeś różnym aplikacjom na swoim urządzeniu.
- Aby rozpocząć, dotknij ikony Ustawienia.
- W Ustawieniach wybierz opcję Ogólne.
3. Teraz dotknij opcji Resetuj.
4. W menu Resetuj dotknij Resetuj lokalizację i prywatność.
5. Musisz teraz wprowadzić hasło na swoim urządzeniu, aby zresetować ustawienia sieciowe.
6. Stuknij w Resetuj ustawienia, aby zresetować ustawienia lokalizacji i prywatności.
![How To Untrust Computers Previously Connected to Your iPhone How To Untrust Computers Previously Connected to Your iPhone]()
Teraz, gdy zresetowałeś ustawienia lokalizacji i prywatności, musisz przyznać uprawnienia wszystkim aplikacjom, które nadałeś wcześniej.
Przywróć iPhone'a do ustawień fabrycznych
Jeśli wybierzesz tę metodę, całkowicie wyczyści ona Twój iPhone. Jeśli jednak nadal używasz wersji iOS wcześniejszej niż iOS 8, z pewnością użyjesz tej opcji, aby nie ufać komputerom, które wcześniej łączyłeś z iPhonem.
![How To Untrust Computers Previously Connected to Your iPhone How To Untrust Computers Previously Connected to Your iPhone]()
Jeśli jednak na swoim urządzeniu masz zainstalowaną najnowszą wersję systemu iOS, zalecamy skorzystanie z dwóch powyższych metod. Ponieważ resetowanie urządzenia do ustawień fabrycznych tylko po to, aby nie ufać wcześniej podłączonemu komputerowi do iPhone'a, naprawdę nie ma sensu.
Teraz użyj dowolnej z metod wymienionych powyżej, zgodnie z wyborem i systemem operacyjnym zainstalowanym na Twoim urządzeniu.
Pamiętaj też, aby w polu komentarza poniżej poinformować nas o metodzie, której użyjesz do odrzucenia zaufania komputerów, które wcześniej łączyłeś z iPhonem.