Twitter to świetna sieć społecznościowa do łączenia się z interesującymi ludźmi i organizacjami. Można powiedzieć, że Facebook i Google+ to mniej więcej podobne usługi, ale z drugiej strony Twitter bardzo różni się od tych dwóch. Twitter może pomóc w rozmowie z ulubioną gwiazdą filmową lub potentatem biznesowym niemal natychmiast (jeśli są na Twitterze). To demokratyczne środowisko, które sprzyja wszelkiego rodzaju interakcjom, ale z pewnością nie jest dla wszystkich i dlatego nie jest tak popularne jak Facebook.
Są ludzie, którzy utworzyli konto na Twitterze tylko po to, by je wypróbować i nie mają czasu ani ochoty na częste aktualizowanie go. Jeśli jesteś jednym z takich użytkowników i chcesz usunąć swoją obecność online z Twittera, oto jak możesz dezaktywować swoje konto.
Dezaktywacja konta na Twitterze
Krok 1: Zaloguj się na swoje konto na Twitterze za pomocą przeglądarki internetowej i wybierz Ustawienia z menu rozwijanego użytkownika w prawym górnym rogu.

Krok 2: Po kliknięciu Ustawienia otworzy się strona ustawień Twojego konta na Twitterze, z której możesz kontrolować wszystkie aspekty swojego konta. Przewiń w dół strony i kliknij link Dezaktywuj moje konto .
![Cách tắt hoặc xóa và kích hoạt lại tài khoản Twitter của bạn Cách tắt hoặc xóa và kích hoạt lại tài khoản Twitter của bạn]()
Krok 3: Twitter upewni się po raz ostatni, zanim dezaktywuje twoje konto. Kliknij przycisk [zabezpieczony e-mailem] i podaj hasło do konta, aby zakończyć proces.
![Cách tắt hoặc xóa và kích hoạt lại tài khoản Twitter của bạn Cách tắt hoặc xóa và kích hoạt lại tài khoản Twitter của bạn]()
Po dezaktywacji konta zostaniesz automatycznie wylogowany.
Włącz ponownie konto na Twitterze
Po dezaktywacji konta na Twitterze Twitter daje Ci 30-dniowy okres karencji, podczas którego możesz przemyśleć swoją decyzję. Jeśli nie zalogujesz się na swoje konto na Twitterze w ciągu następnych 30 dni od dezaktywacji konta, Twitter usunie je na stałe.
Jeśli jednak w międzyczasie zalogujesz się ponownie do Twittera, Twitter natychmiast ponownie aktywuje Twoje konto. Twoje konto zostanie aktywowane w mgnieniu oka, ale Twitter może zająć trochę czasu, aby zebrać wszystkie dane konta, takie jak obserwujący, ulubione tweety itp.
Wniosek
W ten sposób możesz dezaktywować swoje konto na Twitterze. Pamiętaj, że masz maksymalnie 30 dni, przed upływem których możesz ponownie aktywować swoje konto na Twitterze, więc należy zastanowić się przed naciśnięciem przycisku dezaktywacji.