Wszyscy wiemy, jak ważny jest LinkedIn w dzisiejszym rozwoju zawodowym. Ludzie korzystają z portalu, aby uzyskać informacje o Twoim doświadczeniu zawodowym. Przed zatrudnieniem lub po prostu w celu uzyskania ogólnej wiedzy na temat wykształcenia lub pracy danej osoby.
Najprostszą metodą jest sprawdzenie profilu osoby bez logowania się na stronie. Możesz po prostu wyszukać nazwisko osoby w Google samodzielnie z LinkedIn. Daje to więc trafne linki do profilu, a druga osoba nie dowiaduje się o tym. Ale jest to ograniczony dostęp do profilu LinkedIn, ponieważ nie będziemy mogli przewijać pełnych informacji.
Aby więc kogoś poszukać i nie dać mu o tym powiadomienia, możesz czytać dalej. Podobnie jak inne platformy społecznościowe, takie jak Facebook, Twitter, Instagram ma zasadę, że nie pokazuje osób, które oglądały Twój profil. Jednak LinkedIn wysyła wiadomość e-mail i/lub alert, aby powiadomić, kto oglądał Twój profil, jeśli chodzi o połączenie z Tobą. Chociaż jest to sposób na ułatwienie komunikacji, był to powód do zmartwień dla niektórych z nas.
Musisz przeczytać:-
6 niesamowitych wskazówek, jak poprawić swoją grę na LinkedIn LinkedIn to jedna z najbardziej znanych platform, która pomaga w budowaniu solidnej tożsamości zawodowej. Oto...
Co możemy zrobić, jeśli po prostu chcemy anonimowo zobaczyć czyjś profil. Wybrana przez nas metoda jest faktycznie dostarczana przez sam LinkedIn. Wszystko, co musimy zrobić, to ręcznie wprowadzić pewne zmiany w naszym profilu i możemy już iść.
Przeczytajmy, jakie są te kroki i jak możemy je wdrożyć:
Dla przeglądarki internetowej
Wejdź na stronę „LinkedIn” i zaloguj się.
- Wejdź na stronę „LinkedIn” i zaloguj się.
- Teraz przejdź do ikony profilu i kliknij ją.
- Wybierz „Ustawienia i prywatność” w zakładce Konto.
- Kliknij „Jak inni widzą Twoją aktywność na LinkedIn”, która jest drugą opcją w kategorii Prywatność.

- Pierwsza opcja to „Opcja przeglądania profilu”, przechodząc na nią.
- Wybierz jedną z następujących opcji-
- Twoje imię i nazwisko oraz nagłówek — jest to domyślny wybór dla Twojego profilu LinkedIn. W którym za każdym razem, gdy przeglądasz profil, ludzie będą informowani w swoich powiadomieniach o Twoim imieniu i mogą odwiedzić Cię z powrotem na Twoim profilu.
- Charakterystyka profilu prywatnego – Otrzymujesz więc ogólny termin, taki jak przedstawiciel branży, z którą pracujesz. Więc teraz druga osoba jest poinformowana z ograniczoną wiedzą, że osoba z branży XYZ przeglądała Twój profil bez podania swojego imienia…
- Tryb prywatny – Anonimowy członek LinkedIn – Aby zawsze przeszukiwać witrynę bez wiedzy nikogo. W ten sposób nikt nie dowiaduje się, że to Ty odwiedziłeś ich profil na LinkedIn.
Musisz przeczytać:-
Jak wyłączyć powiadomienia aplikacji LinkedIn w systemie Windows...
Dla aplikacji mobilnej
- Uruchom aplikację LinkedIn i zaloguj się.
- Teraz dotknij ikony swojego profilu w lewym górnym rogu.
- Wybierz profil widoku, spowoduje to przejście do strony profilu.
- Przejdź do opcji Prywatność na górnym pasku i kliknij ją.
![Jak wyświetlić inne profile na LinkedIn bez ich wiedzy? Jak wyświetlić inne profile na LinkedIn bez ich wiedzy?]()
- Podobnie jak w przeglądarce internetowej, przechodzisz teraz do „Opcji przeglądania profilu”.
- To otwiera te same trzy opcje do wyboru.
- Wybierz odpowiednio, aby pozostać anonimowym na listach widoków profili osób.
Musisz przeczytać:-
LinkedIn może teraz doradzić Twój następny krok w karierze Uzyskaj porady ekspertów w zakresie mentoringu i ukształtuj swoją karierę dzięki poradom zawodowym, całkowicie nowej funkcji LinkedIn.
Tak więc nasz cel osiągamy wybierając tryb prywatny i teraz możemy przeglądać profile innych na LinkedIn bez ich wiedzy. Teraz, gdy przejdziesz do ich profilu, zostanie im wskazany, że ktoś oglądał ich profil. Ale kiedy sprawdzają powiadomienie, nie poda twojego imienia i nazwiska, zamiast tego mówi, że Anonimowy profil wyświetlał twój profil.
Ponieważ decydujemy się nie informować ludzi o naszej wizycie, ogranicza nam to również możliwość zobaczenia wszelkich wizyt na naszym profilu. Jest to jedna wada, którą można teraz naprawić, pobierając wersję Premium LinkedIn. Po uaktualnieniu do płatnej usługi premium świadczonej przez LinkedIn, możesz przeglądać listę odwiedzających Twój profil przez 90 dni. Z tej usługi można korzystać bezpłatnie przez pierwszy miesiąc i sugerujemy wypróbowanie jej teraz.
Przeczytaj także: Jak zablokować kogoś na LinkedIn bez odwiedzania jego profilu
Wniosek
LinkedIn ma obecnie ponad 500 milionów użytkowników na całym świecie. Dlatego potrzeba uczynienia go przyjaznym dla użytkownika zawsze była dla nich zadaniem numer jeden. Wprowadzili kilka zmian od 2002 roku, kiedy zaczęli, zgodnie z śledzonymi użytkownikami. Ta szczególna funkcja jest przydatna dla wielu osób, które nie chcą, aby inni wiedzieli, kiedy odwiedzają. Pracownicy, koledzy lub studenci, których chcesz szukać na LinkedIn, bez obawy, że będą wiedzieć.