Niektórzy użytkownicy Apple iPhone lub iPad mogą napotkać problem, gdy próbują podłączyć swoje urządzenie do komputera i zsynchronizować je z iTunes, gdy ciągle pojawia się komunikat, który mówi:
„ Ten iPhone jest już aktywowany. Możesz teraz odłączyć ten iPhone. ”
Aby ominąć tę wiadomość i zezwolić na synchronizację urządzenia, wykonaj następujące czynności.
System operacyjny Mac
Zamknij iTunes.
W Finderze wybierz „ Idź ” > „ Narzędzia ” > „ Terminal ”.
Wpisz następujące polecenie, a następnie naciśnij „ Enter ”:
- domyślne usuń com.apple.iTunes StoreActivationMode
Okna
Zamknij iTunes.
Przytrzymaj klawisz Windows , a następnie naciśnij „ R ”, aby wyświetlić okno dialogowe „ Uruchom ”.
Wykonaj jeden z następujących kroków:
- W przypadku 32-bitowych wersji systemu Windows wpisz następujące polecenie, a następnie naciśnij „ Enter ”:
C:\Program Files\iTunes\iTunes.exe" /setPrefInt StoreActivationMode 0
- W 64-bitowych wersjach systemu Windows wpisz następujące polecenie, a następnie naciśnij „ Enter ”:
C:\Program Files (x86)\iTunes\iTunes.exe" /setPrefInt StoreActivationMode 0