Bir iPhone'u bilgisayara bağlamak, her kullanıcının fotoğraflar, videolar, kişiler vb. gibi kişisel verileri senkronize etmek için izlediği yaygın bir uygulamadır. iPhone'unuzu bir bilgisayara her bağladığınızda, iPhone'unuzda bağladığınız cihaza Güvenmenizi isteyen bir istem fark etmiş olabilirsiniz. . iPhone'unuzu bağladığınız bilgisayar kişisel bilgisayarınız veya dizüstü bilgisayarınız ise onu güvenilir bir cihaz haline getirmenin hiçbir zararı yoktur.
Bununla birlikte, iPhone'unuzu arkadaşınızın bilgisayarına veya genel erişime sahip bir bilgisayara bağlıyorsanız, onu güvenilir olarak işaretlemek tehlikeli olabilir, çünkü bir bilgisayara güvendiğinizde yalnızca iPhone'unuzla senkronize olmakla kalmaz, aynı zamanda fotoğraflara, videolara ve dosyalara da erişebilir. içinde saklanan kişiler.
Peki ya iPhone'unuzu halka açık bir bilgisayara bağlarken istemde istemeden veya yanlışlıkla Güven düğmesine dokunduysanız? Endişelenmenize gerek yok çünkü bu makale, daha önce iPhone'unuza bağladığınız bilgisayarların güvenini kaybetmenize yardımcı olacaktır.
Lütfen tek bir sistemin güvenini kaldırmanın bir yolu olmadığını, bu nedenle tüm güvenilen bilgisayarlar listesini tek seferde temizlemeniz gerektiğini unutmayın.
İPhone'unuzun Daha Önce Bağlandığı Bilgisayarlara Nasıl Güvenilmez:
Bu yazımızda yanlışlıkla güvenilir olarak işaretlediğiniz sisteme güvenebileceğiniz üç yöntemi paylaşacağız.
iPhone'da Ağ Ayarlarını Sıfırla
- Başlamak için Ayarlar simgesine dokunun.
- Ayarlar'da Genel seçeneğini seçin.
3. Şimdi Sıfırla seçeneğine dokunun.
4. Sıfırlama menüsünde Ağ Ayarlarını Sıfırla'ya dokunun.
5. Ağ ayarlarını sıfırlamak için artık cihazınıza şifreyi girmeniz gerekmektedir.
6. Şimdi onaylamak için istemde "Ağ Ayarlarını Sıfırla" seçeneğine dokunun.
![How To Untrust Computers Previously Connected to Your iPhone How To Untrust Computers Previously Connected to Your iPhone]()
Artık ağ ayarlarını sıfırladığınız için bu, cihazdaki kayıtlı tüm Wifi şifrelerinizi de silecektir. Bu nedenle, bir Wi-Fi ağına bir sonraki bağlanışınızda şifreyi yeniden girmeniz gerekir.
iPhone'da Konum ve Gizlilik Ayarlarını Sıfırla
Wifi şifresini tekrar girme zahmetinden kurtulmak istiyorsanız bu yöntemi, yani konum ve gizlilik ayarlarını sıfırlamayı deneyebilirsiniz.
Konum ve gizlilik ayarlarını sıfırladığınızda, cihazınızdaki çeşitli uygulamalara daha önce verdiğiniz tüm izinlerin de sıfırlanacağını lütfen unutmayın.
- Başlamak için Ayarlar simgesine dokunun.
- Ayarlar'da Genel seçeneğini seçin.
3. Şimdi Sıfırla seçeneğine dokunun.
4. Sıfırla menüsünde Konumu ve Gizliliği Sıfırla'ya dokunun.
5. Ağ ayarlarını sıfırlamak için artık cihazınıza şifreyi girmeniz gerekmektedir.
6. Konumunuzu ve gizlilik ayarlarınızı sıfırlamak için Ayarları Sıfırla'ya dokunun.
![How To Untrust Computers Previously Connected to Your iPhone How To Untrust Computers Previously Connected to Your iPhone]()
Artık konum ve gizlilik ayarlarınızı sıfırladığınız için daha önce verdiğiniz tüm uygulamalara izin vermeniz gerekiyor.
iPhone'unuzu Fabrika Ayarlarına Geri Yükleyin
Bu yöntemi tercih ederseniz iPhone'unuzu tamamen silecektir. Ancak hala iOS 8'den önceki iOS sürümünü kullanıyorsanız, daha önce iPhone'unuza bağladığınız bilgisayarların güvenini kaldırmak için bu seçeneği kullanmanız gerekir.
![How To Untrust Computers Previously Connected to Your iPhone How To Untrust Computers Previously Connected to Your iPhone]()
Ancak cihazınızda iOS'un en son sürümü yüklüyse yukarıdaki iki yöntemi kullanmanızı öneririz. Sırf önceden bağlanmış bir bilgisayarın iPhone'a güvenini kaybetmek için cihazınızı fabrika ayarlarına sıfırlamak gerçekten mantıklı değil.
Şimdi, tercihinize ve cihazınızda yüklü olan işletim sistemine göre yukarıda listelenen yöntemlerden herhangi birini kullanın.
Ayrıca, daha önce iPhone'unuza bağladığınız bilgisayarların güvenini kaldırmak için kullanacağınız yöntemi aşağıdaki yorum kutusunda bize bildirmeyi unutmayın.