Tüm silahları ateşleyen Facebook, birdenbire kendisini büyük bir belanın içinde buldu. Verilerin yanlış kullanıldığına dair ciddi iddialar nedeniyle Facebook kendisini bir dizi özür, itiraf ve yeni vaatlerin arasında buluyor. Hisseler düşüyor, kullanıcılar istifa ediyor, medya eleştiriyor ve Mark Zuckerberg gerçekten zor bir dönemle karşı karşıya. İnternet, Facebook hesabınızın bloglarını nasıl sileceğinizle doludur. Tüm bu kaosun içinde çoğumuzun görmezden geldiği bir şeyi, yani Facebook'a yüklediğimiz kişileri bulduk.
Kişilerin, Facebook'un telefon rehberinizden kişileri yüklemesine olanak tanıyan önemli bir Facebook özelliği olduğunu hatırlıyor musunuz? Evet, çoğumuz Facebook'un kişilerinizin tam listesine sahip olduğunu kesinlikle unutmuş olmalıyız.
Endişeli? Olmanıza gerek yok, bu yazıda size Facebook'un sahip olduğu tüm telefon rehberindeki kişileri silme yolunda rehberlik edeceğiz.
Nasıl Başlanır:
1. Facebook hesabınıza giriş yapın ve Davetleri ve İçe Aktarılan Kişileri Yönet sayfasına gidin.

2. Açılan sayfada yıllar önce (özellikle Facebook'a üye olduğunuzda) gönderdiğiniz davetiyelerin hala aktif olduğunu görürseniz şaşırmayın. Davetliler artık zaten Facebook üyesi olduğundan bunları silebilirsiniz. Sayfanın sol alt köşesinde bulunan Tüm kişileri kaldır seçeneğine tıklayın.
![How To Delete The List Of Phone Contacts That Facebook Has How To Delete The List Of Phone Contacts That Facebook Has]()
3. Görünen istemde, tüm kişileri tek seferde kaldırmak için Kaldır düğmesine tıklayın. Bu istem size, içe aktarılan kişilerinizi kaldırırsanız arkadaş önerisi özelliğinin daha az alakalı hale gelebileceğini belirten bir uyarı gösterecektir. Kuyu! Facebook'ta arkadaş bulmak o kadar da zor değil.
![How To Delete The List Of Phone Contacts That Facebook Has How To Delete The List Of Phone Contacts That Facebook Has]()
4. Artık tüm bekleyen davetiyeleri kaldırdığınıza göre, Facebook mobil ve Facebook Messenger uygulaması aracılığıyla yüklenen telefon defteri kişilerinizi silme zamanı geldi. Telefonunuz aracılığıyla yüklenen kişileri görüntülemek için burayı tıklayın . Ayrıca Facebook Davetleri ve İçe Aktarılan Kişileri Yönet sayfasında 'Messenger'a yüklediğiniz kişileri görün' seçeneğine de tıklayabilirsiniz .
![How To Delete The List Of Phone Contacts That Facebook Has How To Delete The List Of Phone Contacts That Facebook Has]()
5. Facebook'un tüm telefon irtibat listenizi numaralarıyla birlikte tuttuğunu görünce şok olacaksınız.
![How To Delete The List Of Phone Contacts That Facebook Has How To Delete The List Of Phone Contacts That Facebook Has]()
6. Şimdi tüm kişilerinizi telefon numaraları veya e-posta adresleriyle birlikte silmek için Tümünü Sil düğmesine tıklayın.
![How To Delete The List Of Phone Contacts That Facebook Has How To Delete The List Of Phone Contacts That Facebook Has]()
7. Bu, yüklenen kişileri silerseniz, arkadaşlarınız Messenger'ı kullanmaya başladığında Facebook'un size bildirimde bulunamayacağını bildiren bir istem gösterecektir.
![How To Delete The List Of Phone Contacts That Facebook Has How To Delete The List Of Phone Contacts That Facebook Has]()
Ancak arkadaşlar, kişileri silmek, yukarıdaki istem uyarınca yapılan işin yalnızca yarısıdır, Sürekli Yükleme açıksa kişileriniz tekrar yüklenecektir. Şimdi bir sonraki hamlemiz Facebook'un telefonunuzdaki kişileri otomatik olarak yüklemesini durdurmak.
Facebook'un Kişileri Otomatik Olarak Yüklemesi Nasıl Durdurulur?
1. Facebook'u telefonunuzda başlatmak için Facebook simgesine dokunun ve uygulamanın sağ üst köşesindeki menü simgesine (üç yatay paralel çizgi) tıklayın.
![How To Delete The List Of Phone Contacts That Facebook Has How To Delete The List Of Phone Contacts That Facebook Has]()
2. Şimdi Yardım ve Ayarlar altında Uygulama Ayarları'na dokunun.
![How To Delete The List Of Phone Contacts That Facebook Has How To Delete The List Of Phone Contacts That Facebook Has]()
3. Uygulama Ayarlarında artık Sürekli Kişileri Yükleme seçeneğine dokunarak bu özelliği kapatın. Bu, Facebook'un kişilerinizi sunucularına yüklemesini engelleyecektir.
Eğer Facebook Messenger uygulamasını da kullanıyorsanız oradaki ayarları da kapatmanız gerekmektedir.
- Android işletim sistemine sahip bir telefon kullanıyorsanız sağ üst köşede bulunan profil resminize dokunun.
- Şimdi Kişiler'e dokunun.
- Kişilerin otomatik olarak yüklenmesini kapatmak istediğinizden, ayarı açmak için Kişileri Senkronize Et'e dokunun.
iPhone veya iPad için:
- Sol üst köşede bulunan profil resminize dokunun.
- Şimdi Kişiler'e dokunun.
- Şimdi ayarı kapatmak için Kişileri Senkronize Et üzerine dokunun.
Hepsi bu kadar arkadaşlar. Artık yalnızca Facebook sunucularında saklanan tüm iletişim bilgilerinizi etkili bir şekilde silmekle kalmadınız, aynı zamanda kişilerinizin otomatik olarak yüklenmesini de devre dışı bıraktınız.